Politikk og samfunn

Årets viktigste nyhet

23:07 // 06.des.2010 // Politikk og samfunn // 2 kommentarer

Jeg vil bare takke VG for at dere klarer å opplyse oss nordmenn som ingen andre klarer. Dere gir oss tips som gjør hverdagen så mye lettere å takle. Nettavisen deres er alltid fylt med viktige nyheter, uten noe unyttig info. Takk for at dere er tidenes beste avis.Og for de som ikke skjønte det. Dette var ironi. Hvem trenger å vite hvordan man unngår haiangrep i Norge i desember?

Christoffer

15:28 // 06.nov.2010 // Politikk og samfunn // 2 kommentarer

Det er nok mange der ute som har fått med seg hva som skjedde med 8 år gamle Cristoffer, men dersom du ikke vet hva som har skjedd kan du lese om det her, her og på denne facebookgruppen.

Det er så mange ting med denne saken jeg synes er galt. Hvorfor sa ingen ifra? Hvorfor ikke legene oppdaget noe? Og hvordan i h****** kan mammaen hans fremdeles være sammen med stefaren? Og hvorfor gjorde ikke moren noe? Og hvordan kan hun ha 2 barn med stefaren, som drepte hennes eget barn?

Det er så galt alt sammen, og jeg får tårer i øynene av å se bildet over. Jeg håper at folk har vett til å si ifra dersom de ser noe slikt, og gjerne meld dere inn i facebookgruppen.

Hvis du opplever noe vondt hjemme, eller ser noen andre som har det vondt, ring til alarmtelefonen for barn og unge, 116 111.

Redd tigeren!

15:48 // 20.okt.2010 // Politikk og samfunn // 3 kommentarer

Jeg vil anbefale alle å se denne videoen, og tenke etter. Hva har du gjort for tigeren i det siste?

Hva du kan gjøre for tigeren:

Ida Wulff sine lepper

20:41 // 30.jun.2010 // Politikk og samfunn // 3 kommentarer

Dette er et tema jeg ikke egentlig har brydd meg så mye om tidligere, men nå leste jeg en artikkel på dagbladet, og nå føler jeg for å uttale meg.

Ida har jo, som sikkert mange vet, tatt restylane i leppene sine. Dette har det jo blitt heftige diskusjoner om i kommentarfeltet hennes, og jeg har kommet frem til en ting: Folk er slemme uansett.

Jeg mener, her har vi en av norges mest poppulære bloggere. Daglig får hun kommentarer om hvor stygg og dum hun er, slik som de andre toppbloggerne også får. Jeg vet at jeg hadde brutt sammen og bare lagt meg i en krok, for mange av de kommentarene er helt forferdelige. Ikke skjønner jeg hvordan noen klarer å skrive så stygge ting.


Bildet er lånt fra Ida Wulff sin blogg.

Ida har gjort noe med det, og hun prøver ikke å skjule det. Det er derfor det er så beundringsverdig, og det er akkurat derfor jeg digger Ida Wulff. Hun prøver ikke å pynte på sannheten, og hun forteller oss at hun ikke er perfekt. Isteden for å si at hun bare har brukt en lip-plumber eller noe slikt, så sier hun det som det er. Hun forteller oss at hun har tatt restylane, hun forteller hvor, hvordan og pris, og hun sier også ingenting om at det er noe folk burde gjøre.

Ingen har noe med det Ida gjør mot seg selv, utenom henne selv. Jeg skjønner ikke hvorfor folk legger seg oppi det hun gjør. Dette betyr ikke på noen måte at jeg støtter det. Men om jeg derimot hadde vært i samme situasjon med tusenvis som hadde sagt hvor stygg jeg var, og hadde økonomien til det, så hadde jeg nok gjort det samme selv.

Nå skal jeg slutte å skrive, ellers blir dette et langt innlegg.

Hva synes du om det Ida Wulff gjør? Hva hadde du gjort om du var i hennes situasjon?

Israel - Palestina

19:46 // 31.mai.2010 // Politikk og samfunn // Én kommentar

Er det noen andre enn meg som ikke har fått med seg helt hva som skjer der eller? Jeg har skjønt at det er en uenighet om hvem landet tilhører, kristne eller jøder. Det er så mye krig, og jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bare kan bo der sammen. Vi er da siviliserte mennesker, er vi ikke?Noen som har noen meninger her eller?

Undertøysreklame

18:36 // 22.apr.2010 // Politikk og samfunn // 8 kommentarer

Kom over en sak på dagbladet.no om at amerikanske tv-kanaler ikke vil vise en reklame for undertøy til større størrelser. Men samtidig kan de vise Victorias Secret reklamene som ikke viser noe mindre, akkurat. Dette er bare galt etter min mening. Ikke bare er det diskriminering mot større mennesker, men de vil ikke vise en dame som ligner på den amerikanske befolkningen! Hva synes du?Litt om Tanzania

Nå for tiden er Ulrikke Lund i Afrika. Det er bra, for jeg tror hun trenger det. Men jeg tenkte å skrive ned litt av det jeg opplevde og lærte.

Først og fremst så er folk fattige. Veldig fattige. Men de føler egentlig ikke at de har det så ille selv. Mange bor i gjørmehytter. Først virket det fælt. Men så oppdaget jeg at alle gikk rundt med mobiltelefoner. Nye og moderne mobiltelefoner. I mine øyne virket det rart at de bodde som de bodde, men hadde mobiltelefon. Men de følte ikke at de trengte å bo annerledes, for det er slik alle bor og slik de selv alltid har bodd.

Jeg opplevde også rassisme. Ja, jeg som hvit ble sett stygt på og snakket om. Jeg aksepterte det. De er ikke vant til å se hvite mennesker og de har ofte dårlige erfaringer med de hvite menneskene de har møtt. Men vi (min familie og meg) dekket oss til. Mange av menneskene i Tanzania er muslimer, så når vi skulle være utenfor safariområdet/resorten dekket vi oss til, selvom ikke alle de lokale kvinnene dekket seg like mye.

Da vi reiste rundt hadde vi med oss en lokal guide. Vi ble fortalt at uansett hva som skjedde måtte vi ikke late som vi synes synd på lokalbefolkningen, eller prøve å gi de penger. Selv synes de jo at de har det ganske greit. Derfor valgte jeg å ikke bli med til en av landsbyene, selvom resten av familien min dro. Jeg synes det var veldig vanskelig å se på disse menskene uten å synes synd på de.

Han ene guiden synes at det var veldig spesielt at jeg kunne gå på skole for å ta høyere utdanning. I disse landene er det ikke vanlig at kvinner får mer enn et par år med utdanning. Kvinner skal ikke jobbe. De får ikke en gang bli med på utesteder med mindre mannen er med. Man skulle jo tro at med den globaliseringen som har skjedd at alle land var kommet lengre enn dette, men de er faktisk ikke det.

Så tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om det å gi penger til land som Tanzania. Et av hovedproblemene er regjeringen. Landet blir styrt av mennesker som ønsker å ta pengene selv. Dermed blir det vanskelig å gi penger, for ofte går de rett til regjeringen. Jeg synes at Kirkens Nødhjelp har funnet et bra konsept. Man gir en fysisk gave som en geit eller en brønn. Ellers støttet jeg tv-aksjonen fra 2009, hvor pengene gikk rett til kvinnene. Ofte bruker mennene bare pengene til å kjøpe alkohol


Et bilde jeg tok i Tanzania

Besøk Gaver som forandrer verden!

Har du noen gang vært i et fattig land?

Nå er det nok avgifter!

Advarsel: Raseriutbrudd! Les DETTE først...

Skal vi ha flere avgifter? Norge er det dyreste landet å bo i, også skal vi betale mer for å kjøre bil. Vi vet jo ikke om CO2 påvirker naturen enda engang! Jævla dumme politikere! Hvorfor kan vi ikke ha forskere som skal styre landet?!?! Isteden har vi middelaldrene menn som ikke gidder å lese, og som ikke bryr seg, for de betaler ikke for å dra noe sted. De burde komme hit jeg bor i ca ett år, uten bil, så kan de se at de ikke kan øke avgiftene slik. For det er greit for de som bor i Oslo. Kan ta buss og tog, selvom det ikke alltid funker like bra. Men vi som bor litt i utkanten har kanskje 4 busser som går om dagen, og hvis de øker det til 6 kan det ikke erstatte bilen. Vi kan ikke ta tog heller, for man må jo bli henta med bil og bli kjørt i en time for å komme til nærmeste by.

IDIOTISKE POLITIKERE! Jeg flytter snart....Hva mener du?

Norsk innvandringspolitikk

Nå er jeg så irritert på den norske innvandringspolitikken at jeg bare må få det ut. Det er ikke slik at jeg er imot innvandrere, for jeg ser egentlig på det som en positiv ting. Vi trenger å møte andre mennesker og andre kulturer. Problemet ligger vel egentlig i den norske stat. Ja, det var jo et sjokk...

De som i hovedsak lager trøbbel av invandrerene er muslimer, men selvfølgelig er det andre også. Blant annet har vi jo det muslimske området, Grønland. Sist jeg sjekket var det et norskt område, med norske lover og regler. Også har vi jo han sombruker ytringsfriheten sin til å forsvare drap på homofile (sjekk DB), men klager på at Dagbladet bruker ytringsfriheten sin til å trykke karikaturtegninger av Muhammed. Dobbelmoral er bedre enn ingen moral...

Jeg tror ikke problemet ligger i at innvandrere og nordmenn har forskjellig kultur. Det er rett og slett at de kan gjøre hva de vil å komme unna med det. Og kanskje vi ikke er klare nok i hva som er rett og galt. Her er mine forslag til den norske stat burde gjøre:
  • Før de får oppholdstillatelse skal alle ta norskkurs. Skal de bo i Norge må de kunne snakke norsk.
  • Gjør én i familien noe galt, skal hele familien sendes hjem (til f.eks 10 år etter godtatt oppholdstillatelse). Så får du se om det er verdt å voldta den norske jenta...
  • Før de får oppholdstillatelse skal de lære norske lover og regler, og de skal skrive under på et papir hvor de godtar at de nå er i Norge og her følger vi norske lover og regler.
  • De som ikke vil ta utdanning skal i jobb, med mindre de har noe form for handikap.
I tillegg burde Norge bli litt strengere. Ikke slipp inn så mange innvandrere, og gjør det lettere å sende de tilbake. Selvfølgelig skal de som trenger det, og som oppfører seg, få lov å komme til Norge. Men de som ikke oppfører seg gjør at innvandrere får et ufortjent rykte. De fleste innvandrere bringer med seg positive holdninger og kulturer. Men det er også noen få som ikke gjør det. Hvorfor skal vi nordmenn da betale for å ha de her, når de ender opp med å voldta og banke opp den norske befolkningen?

Kjenner at det hjalp å få det ut. Og jeg må bare fortelle at jeg er ingen form for rassist, og jeg har ikke noe i mot de fleste innvandrere. Det er bare de få, sure, gamle og grinete mannfolkene jeg ikke liker...

Hva mener du om den norske innvandringspolitikken?


hits