desember 2009

Julaften i Florida

21:06 // 25.des.2009 // Dagbok // florida jul // 2 kommentarer

Det var utrolig merkelig å ikke feire jul med familien i år. Kris sin familie er utrolig koselige, men de er ikke min familie. Vi hadde masse norsk julemat, sølvguttene i bakgrunnen og masse julepynt. Men vi satt ute på verandaen spiste og det var over 20 grader ute. Så det var blandede følelser.

Jeg har aldri sett så mange julegaver under et tre før, det var helt sykt. Og jeg fikk også gaver, det hadde jeg ikke forventet. Det var mange fine gaver jeg fikk, men den mest spesielle var et platina diamantsmykke fra Kris sine foreldre. Først og fremst er det et dyrt smykke, det vet jeg. Men det er også et smykke som er gitt til kvinnene i familien, og jeg er imponert at de allerede føler jeg er familie.

Hele familien er veldig hyggelige og det var en vellykket julaften. Nå er det ettermiddag her i Florida, og om en times tid skal vi til  foreldrene igjen. Denne gangen er det "førstejuledagmiddag". Det blir sikkert koselig det også!

Har tenkt å ha konkurranser på bloggen

17:44 // 21.des.2009 // Blogg // 4 kommentarer

Jeg har en stund tenkt på å ha konkurranser på bloggen, som alle andre. Og nå som jeg er i Florida tenkte jeg å  kjøpe noen premier. Men da spør jeg dere:

Hvordan premier vil dere vinne? Og hvordan konkurranser burde jeg ha?
En liten oppdatering

17:39 // 21.des.2009 // Dagbok // Én kommentar

Jeg har kommet meg ned til Florida. Flyturen gikk overraskende greit, og første dagen vi var her var det godt og varmt. Men så begynte det å bli kaldere. I går var det 15 grader ute. Det er jo egentlig ikke så ille, men på grunn av luftfuktigheten føles det mye kaldere. Så jeg blir nok ikke så brun av dette...

Vi gjør ikke så mye om dagene egentlig. Vi spiser ute hver dag, noen ganger blir det så mye som 3 ganger om dagen. Her er det veldig rimelig å spise ute da. Har ikke shoppet så mye enda. Har ikke hatt lyst, det er for kaldt. Men skal nok få shoppet litt snart.

Har ikke tatt noen bilder heller, så det blir et bildeløst innlegg. I går hadde jeg egentlig tenkt å ha kameraet med når vi spiste middag hos Kris sine foreldre, men jeg glemte det.

Nå driver Kris og jobber. Jeg sitter alene her i huset (vi har vårt eget hus nede ved vannet). Det trådløse nettet funker ikke, selvfølgelig...

Skal se om ikke kan få tatt noen bilder snart...

Norge i dag, Florida i morgen

14:31 // 15.des.2009 // Dagbok // florida // 5 kommentarer

Nå er endelig den store dagen her. Jeg har ryddet og vasket huset. Pakket og stelt. Nå er jeg klar for å dra til Florida! Vi drar inn til Gardermoen i kveld, og der skal vi sove på hotell. Håper bare jeg har husket alt...Nytt design (igjen)

19:02 // 08.des.2009 // Blogg // 10 kommentarer

Jeg har laget nytt design igjen. Det forrige ble litt for "hi-tech", så jeg laget noe annet. Føler bare at det nye designet er litt "selvdigger", men får se etter hvert...

Hva synes du?

De siste dagene

15:44 // 08.des.2009 // Dagbok // Én kommentar

Som noen kanskje har fått med seg, så skjer det ikke så utrolig mye i mitt liv. Så derfor samler jeg opp litt av det som skjer i livet mitt før jeg skriver om det..

Jeg har vært hundevakt over helga. Passet hunden til morra mi. Koselig det, men siden jeg er allergisk er det litt tungt. Kira og pus gikk ikke kjempegodt sammen, men de var ikke uvenner heller.

I natt stod Kris opp kl 3 for å dra til Stord (han fikk forresten iPhone i går, 2 bad 4 U). Et kvarter etter at han dro begynte Kira å ule. Så jeg gikk og sjekket til ho. 2 timer senere begynte ho igjen. Så ho fikk sove utenfor rommet mitt. Klokka 9,30 begynte pus å leke med gardinene, og da var det på tide å stå opp. Wow, dette ble interessant. Uheldigvis er det en refleksjon av livet mitt for tiden.

Kira ble hentet av stefaren min i 12-tida, og jeg begynte da å vaske. Så nå har jeg vasket hele leiligheten OG vasket klær. Nå sitter jeg bare og slapper av i stua, etter å ha spist 2 pizzastykker fra i går.

Om du synes dette var kjedelig å lese, skulle du vært et døgn i mine sko...

Klimakrise, kanskje på Mars

I media får vi nå vite at vi er midt oppi en global oppvarming som vi selv forsørger. Hovedsaklig på grunn av CO2. Det interessante med dette er at det er ingen som kan bevise om den "oppvarmingen" vi opplever nå er på grunn av CO2 eller jordas posisjon i forhold til sola.

Med jordas posisjon i forhold til sola mener jeg ikke banen som jorda går i hvert år, det som gjør at vi får sommer og vinter. Jeg snakker om at selve den banen endrer (svært sakte) radien sin. Dermed har man iblant en sirkelformet bane, andre ganger en mer eklipseformet bane.

Det CO2 gjør er å hindre stråling fra sola å komme ut igjen. Det gjør selvfølgelig at det blir varmere, men er det nok?

globalwarming

Fra år 1400-1800 hadde man en "liten istid", en periode med lave temperaturer. Dette førte til lange vintere og korte somre. Før dette hadde man en "varm" periode, hvor temperaturene var varmere enn normalt. Selvfølgelig skulle man hatt enda flere perioder å sammenlikne med, men kan det ikke virke som om det er normalt at temperaturen er varmere/kaldere i perioder?

Det er ikke så lett å forske på alt dette, og folk jobber på spreng. Jeg sier ikke at CO2 ikke påvirker miljøet, for det er det ingen som vet. Og jeg påstår heller ikke at jeg er mot å begrense utslippene våre. Selv om vi ikke vet om det fører til global oppvarming, så kan det jo hende at det gjør noe annet. Vi bør også kildesortere og gjøre andre "grønne" handlinger. Men jeg skulle ønske at mediene kom med fakta og ikke gjetninger. Selvfølgelig blir folk påvirket av det de sier i media.

polarbearglobalwarming1

Jeg vet ikke hva det er som fører til global oppvarming. Kanskje det er en kombinasjon. Men jeg krever at når folk klager på den globale oppvarmingen, og andre folks forbruk, at de vet litt mer enn det de hører i media.

Og nå bare en liten fakta: I går la Ulrikke Lund ut et innlegg om at hun skal dra til Miami og at hun ønsker at folk skal gjøre flight emissions, altså gjøre noe grønt for å veie opp for CO2-utslippene til flyet. Det er ikke noe galt i det, absolutt ikke. Men en Boeing 747 (75% passasjerer) er mer miljøvennlig enn en vanlig bil (med sjåfør og passasjer). Så kanskje alle rikingene som står i kø i Oslo med de store bilene sine burde betale flight emissions isteden?

blog13boeing

Kilder:

Oppe tidlig

07:46 // 03.des.2009 // Dagbok // Ingen kommentarer

Jeg er allerede oppe. Har ikke vært våken så tidlig på lenge, og det er veldig annerledes en min vanlige hverdag som består av daffing. Pappa var ute i går, så jeg må kjøre brødrene mine i barnehage/skole.

Sovnet sent, sov dårlig, våknet tidlig og for å toppe det hele er det snø. GREAT!

Jeg har fått meg Twitter

21:26 // 01.des.2009 // Annet // twitter // 2 kommentarer

I all kjedsomhet har jeg fått meg Twitter. Om du skulle følge meg kan du gjøre det her:

Vil ikke gå!!!!!

14:06 // 01.des.2009 // Dagbok // psykolog // 5 kommentarer

Kris mener at jeg skal gå til legen og få en henvisning til psykolog før vi drar til USA. Jeg vil ikke gå til legen, for jeg kan ikke fordra fastlegen min. Hvorfor jeg ikke bytter fastlege, spør du kanskje. Jo, han er veldig effektiv, skjønner du. De gangene jeg er syk og må til legen setter jeg pris på å komme rett inn isteden for å vente i 3 timer. Men uansett, så klarte jeg å overbevise Kris om at jeg kunne gå på helsestasjonen for ungdom isteden.

Så nå sitter jeg her. Helsestasjonen åpnet for 5 minutter siden, men jeg vil ikke dra ned dit. Jeg vet ikke hva jeg er rett for, men jeg vet bare at jeg ikke vil dra...

Kan jeg få noen oppmuntrende ord?
hits