november 2009

Lite liv - lite blogg

19:51 // 29.nov.2009 // Dagbok // florida usa ferie deprimert // Ingen kommentarer

Jeg vet jeg ikke har blogget på lenge. Det er faktisk en grunn. For tiden skjer det svært lite i livet mitt, og da er det ingen vits i å blogge. I helgen var Karoline og Ruben på besøk, og det var koselig. Men jeg er også deprimert. Heldigvis går det opp og ned, så jeg har noen gode dager også.

For tiden venter jeg egentlig bare på å dra til USA. Skal bli deilig å tilbringe noen uker nedi Florida. Da skal jeg bare shoppe og spise!

fmb3235

Nettopp kommet hjem fra New Moon

21:30 // 20.nov.2009 // Dagbok // newmoon egon twilight jacob // Én kommentar

Nå er jeg og Kris nettopp kommet inn døra etter å ha spist en deilig middag på Egon. Men det viktigste som skjedde i dag: New Moon! Det var en utrolig bra film og mye bedre enn den første. Det eneste er at den var alt for kort. De 2 timene føltes som et kvarter. Jeg må innrømme at jeg gråt litt, lo litt og kom litt, så god film var det. Og hvis noen lurte, jeg har gått over på Team Jacob. Han er HOT HOT HOT!

shirtlesstaylorlautnerjacobblacknewmoonpost

Men en ting er sikkert, jeg skal aldri gå på kino før kl 21 igjen. Det var fullt av små folk og fjortisser. Dere plager meg! Det er greit at dere klapper når filmen begynner og at dere klapper når dere ser Edward og Jacob for første gang. Men dere trenger ikke klappe og hyle hver gang man ser Jacob i bar overkropp, for det er han nesten hele filmen. Dere trenger heller ikke snakke, hysje, hyle, skrike, leke med mobilen, osv. Noen av oss har gledet oss i ett år til å se denne filmen, og dere ødela øyeblikket.

New Moon date

14:57 // 20.nov.2009 // Dagbok // newmoon twilight date kris // 6 kommentarer

Nå skal jeg og Kris snart inn til Arendal. Vi skal på date. Jeg ville se New Moon, men hadde ingen å gå med. Kris hadde egentlig ikke så lyst. Men så foreslo jeg at vi kunne gå på date, og selvom vi har vært sammen i snart halvannet år, så er Kris veldig begeistret. Og jeg er jo også begeistret, for jeg skal se New Moon. Har gledet meg i ett år nå. Etter filmen skal vi gå å spise. Blir mest sannsynlig Egon, slik at ikke Kris kan klage på servicen.


Håret mitt


Resten av meg

Biodiesel

20:09 // 18.nov.2009 // Annet // 6 kommentarer

Dette er et kort klageinnlegg, bare så du er advart.

Jeg blir så provosert! Hørte på P4-nyhetene nå at AP trumfet seg gjennom for å innføre biodiselavgift. Hva skjedde med miljøpolitikken da, AP?!?!? Så det dere sa før valget var løgn? Jeg er utrolig glad for at jeg ikke stemte på dere!!!

På AP sine sider står det, og dette er kopiert rett fra nettsiden: Målsetning - ha en omlegging av bilavgiftene for å stimulere til sikrere og mer miljøvennlige biler. Så dere mener at isteden for å få folk til å bruke biodiesel, så er det bedre for miljøet at alle fortsetter å bruke vanlig diesel? Dere er så dumme, dere politikere. Virkelig dumme.

Dere kommer ikke til å tjene noe på biodieselen uansett, så det så!!!!

Barnevakt

19:58 // 18.nov.2009 // Dagbok // barnevakt eos // Ingen kommentarer

I dag har jeg vært barnevakt for brødrene mine. Hentet de i barnehagen og på skolen litt før 16. Før det var jeg nede i byen en tur. Klokka mi, som jeg leverte inn for å bytte batteri på i går, var fremdeles ikke ferdig. Så da forsvant egentlig poenget med å gå ned til byen. Jeg gikk innom på Arena-senteret siden jeg like godt var i byen. Der kjøpte jeg EOS lip balm, og den er helt grei. Hadde vel egentlig trodd at den skulle være mer fantastisk, men jaja...

imgspheresum

Det ble tomatsuppe til middag i dag. Enkelt og greit. Etter det har jeg egentlig bare sittet og sett på tv. Nå venter jeg egentlig bare på at pappa skal komme hjem, slik at jeg kan komme meg tilbake til Kris i Risør.

picture0003

Gleder meg

21:20 // 17.nov.2009 // Dagbok // premiere newmoon twilight film // 4 kommentarer

Nå er det ikke lenge igjen til New Moon! Jeg har bestillt billetter til fredag kl 16.45, og jeg gleder meg. Har ventet i ett år på denne filmen og jeg måtte slutte å se på trailere og slikt fordi jeg ble så utålmodig. Men nå har jeg begynt igjen, og jeg har laget et par Twilight bakgrunnsbilder (du finner de her) for å dra ut tiden. Ååååhhh, jeg gleder meg bare så!!!

newmoonposter1

Til deg: Twilight Wallpapers

21:11 // 17.nov.2009 // Til deg // newmoon twilight wallpapers // 7 kommentarer

Her har jeg laget noen wallpapers fra Twilight filmen, New Moon.

ks001 nm001 nm002 nm003 rp001 tl001 tlks001 tlks002


Jeg har vunnet billetter til New Moon!

12:42 // 16.nov.2009 // Dagbok // newmoon twilight konkurranse viasat vant // 21 kommentarer

I dag gikk jeg ut for å hente posten. Der var det et brev til meg fra Nordisk Film, navnet mitt var skrevet for hånd. Dette var merkelig, tenkte jeg. For det er virkelig ikke ofte jeg får post. Inni lå det et brev og to billetter. Jeg var med i en Twilight-konkurranse på Viasat.no, og jeg vant!

Tror dette er første gangen jeg virkelig vinner noe, og det var en god premie. Uheldigvis tror jeg ikke at jeg kan bruke de på premieren, fordi salene kommer nok til å være fulle. Uansett, kommer jeg jo til å se New Moon mer enn én gang, så de skal nok bli brukt.

dsc0014

Blir ikke noe blogging i helga

12:43 // 13.nov.2009 // Dagbok // 3 kommentarer

Jeg får nok ikke blogget noe i helga. Skal til bestemor. Kris ville ikke bli med, og søstra mi blir ikke med, så kommer nok til å kjede meg litt. Men det er ikke noe jeg kan gjøre så mye med..

Sexy purple

20:46 // 11.nov.2009 // Fashion // sexy lilla mote // 9 kommentarerJaja

14:44 // 11.nov.2009 // Dagbok // Én kommentar

Jeg kjeder meg nå jeg er hjemme hele dagen, må finne en hobby snart. Kanskje legge litt arbeid inn i bloggen?


En litt stor dag

20:20 // 10.nov.2009 // Dagbok // oppvask skole sluttet // 3 kommentarer

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har gjort noe i dag, for det har jeg ikke. Men i dag sendte jeg UiA et brev. Ja, jeg har bestemt meg for å slutte. Det er ikke det riktige studiet for meg, og den eneste grunnen jeg har til å gå gjennom eksamenshelvete er på grunn av de 40% av lånet som blir omgjort til stipend. Jeg synes ikke at 20 000 er verdt det.

Det jeg gruer meg til er å fortelle det til foreldrene mine, og selvfølgelig de jeg er blitt kjent med på skolen. Jeg vet mamma kommer til å bli sinna. Ho blir alltid sinna, uansett.

Og nå, det jeg har gjort i dag (trummevirvel): Oppvasken. Ja, og stort mer har jeg ikke gjort. Men oppvasken var stor, til mitt forsvar.

Jeg tok et bilde av pus i dag, synes det ble litt pent.

Et vanskelig valg

20:02 // 09.nov.2009 // Dagbok // eksamen slutte valg deprimert // 2 kommentarer

Jeg og Kris snakket sammen ganske lenge i går. Det var deilig å fortelle han hvordan jeg egentlig har det. Men jeg har et vanskelig valg forran meg. Jeg har vel egentlig funnet ut at byggdesign ikke er noe for meg. Da er spørsmålet om jeg skal holde ut til jul og ta eksamen, eller om jeg bare skal slutte nå.

Det er et vanskelig valg. For hvis jeg står på eksamen har jeg et halvt år godkjent og jeg får 40 % av lånet mitt omgjort til stipend. Men på den andre siden er jeg deprimert og sliten. Det er ikke lett å studere effektivt i en måned når jeg vet at jeg ikke vil.

Burde jeg holde ut, når jeg kan få en skikkelig psykisk knekk av det? Eller burde jeg bare slutte nå?

js5examscarola83l711121

Tutorial - Lage bloggdesign i Paint

15:28 // 07.nov.2009 // Tutorials // enkelt design paint blogg // 9 kommentarer

Jeg tenkte jeg skulle vise hvordan man kan lage et bloggdesign i Paint, som de fleste har på pc'en sin. Det kan selvfølgelig lages i andre programmer også, for Paint er det simpleste. Jeg må si at det er lenge siden jeg har jobbet med Paint, og dette er ikke et veldig avansert design, men det kan være greit å begynne med.

ferdig
Det ferdige resultatet


Det man trenger:
  • Paint
  • Internettilkobling
  • Noen bilder man vil bruke
  • Kreativitetpaint1

Først begynner jeg med å finne meg noen fine farger jeg vil bruke. Man kan finne paletter på COLOURlovers.com og jeg valgte dette. Så åpner jeg Paint. Der endrer jeg størrelsen på dokumentet ved å dra på firkanten nede i det høyre hjørnet. Jeg lar størrelsen bli 1200x600 px. Man kan se hvilken størrelse det er nede i høyre hjørne.

paint2

Etter det åpner jeg Paint på nytt. Her er ikke størrelsen så viktig enda, for den endrer vi etter vi har satt inn bilder.
paint3
Etter dette finner man seg ett eller flere bilder som man vil ha med i headeren sin. Det er ikke så viktig om fargene passer, for dette skal vi endre på. Vi må også endre størrelsen på headeren, ved å dra nede i dokumentets høyre hjørne. Jeg har valgt størrelsen 950x300 px. Dette kan man jo velge selv. Deretter lagrer man headeren på datamaskinen, f.eks header.png.


paint4
Deretter åpner jeg Paint nok en gang. Nå skal jeg lage bakgrunnen for det området som selve blogginnleggene står. Jeg endrer størrelsen på dokumentet til 950x600. Bredden (det tallet som står først) må være lik som headeren.
paint5
Deretter finner jeg frem paletten jeg har valgt meg. Om man går litt ned på nettsiden finner man fargene separert.
Under hver farge står det HEX: "noen tall" og RGB: "noen tall". HEX er den fargekoden vi skal bruke senere, når vi skal endre stilsettet. Nå skal vi bruke RGB-koden. I Paint dobbeltklikker jeg på en farge i toppen, og da kommer det en dialogboks opp. Der trykker man på "Definer farger" og skriver inn RGB-koden. Deretter trykker man på "Ok".
paint6

Jeg bruker da bøtten til å fylle området med denne fargen.

paint7
Deretter markerer jeg hele området (Ctrl + A) og kopierer det.


paint8
Jeg limer det inn i mitt opprinnelige dokument, og plasserer det innlimte området omtrent midt i dokumentet.

paint9
Så henter jeg en farge fra paletten igjen, på samme måte som forrige gang. Denne gangen velger jeg en mørkere farge, for det skal være bakgrunnen til hele bloggen.
paint10

Deretter fylle jeg denne fargen inn på hver side i mitt opprinnelige dokument.

paint11
I et vanlig bilderedigeringsprogram kan man endre bildet som det passer direkte, men Paint har ikke slike muligheter. Derfor går jeg inn på Picnik.com. Her må man selv se hva man vil gjøre med hederen, men det kan være en fordel å legge til tekst og slik her, slik at man slipper det senere. Etter man er ferdig blir bildet lagret på dataen. Jeg åpner det i Paint og deretter limer jeg den inn i mitt opprinnelige dokument.

paint12

Der legger jeg headeren rett oppå det lyse området, og da mener jeg rett oppå.

paint13
Deretter finner jeg frem et nytt bilde. Dette bør være et bilde av deg, eller som representerer deg, for det skal brukes til å skrive litt om deg selv. Jeg åpner bildet i Paint.
paint14

Jeg endrer størrelsen på bildet til 150x190 px.

paint15

Så endrer jeg størrelsen på dokumentet til samme som bildet (150x190), merker alt (Ctrl + A) og kopierer det).
paint17

Deretter limer jeg det inn på venstre side i det opprinnelige dokumentet. Vi skal legge til tekst, og det er viktig at du markerer at du ikke skal ha hvit bakgrunn bak teksten. Dette gjør man med å trykke der pila viser.paint19


Så legger jeg inn den teksten jeg vil ha ved siden av bildet.
paint20

Så markerer jeg området med bilde og teksten, og så kopierer jeg det inn i et nytt Paint dokument.
paint21

Deretter lagrer jeg dette bildet, som f.eks ommeg.png


Så er det bare å laste bildene opp. Headeren har man jo allerede på dataen et sted, med mindre man endret på den senere i Paint. Da er det bare å gjøre samme som med ommeg.png. Ommeg.png må settes inn i sidebaren på forsiden, innlegg, kategori og arkiv. Eventuelt kan man lage en modul, men det skal ikke jeg forklare nå.

Så er det bare å sette inn bredden, riktige bakrunnsfarger, linkfarger og alt annet man vil endre i stilsettet. Husk at her bruker man HEX-kodene.

Selvfølgelig må man ikke gå gjennom alle trinnene her, og man må ikke sette opp hele designet i Paint. Det er bare jeg som liker å ha en plan og en tegning å gå etter, for jeg synes det er lettere da.

Hva synes du om denne guiden? Skal jeg lage flere?

Nytt design

21:05 // 06.nov.2009 // Blogg // mørkt design nytt // 2 kommentarer

Hva synes dere? Det er ganske stor kontrast til det forrige, som var lyst. Vet ikke hvor lenge jeg kommer til å ha det, men det er kult nok for nå...

Piratkopiering

Jeg er en av de personene som laster ned musikk, filmer, tv-serier, spill, programmer og alt annet du kan tenke deg. Om jeg kunne hadde jeg lastet ned en bil. Men jeg får ikke dårlig samvittighet, for det er jo det samme som å dele, bare over internett. De som er motstandere kaller det derimot stjeling.

pirates3

På radioen en dag, tror det var i går, sa de at aktiviteten på The Piratebay har økt med 300% i det siste. Det er ikke rart, for de er jo i nyhetene hele tiden. Leste nettopp på Dagbladet at Telenor vant rettsaken mot plateselskapene, og slipper da å blokkere The Piratebay. Heldigvis sier jeg. Og det er det flere grunner til jeg sier:
  1. Det er den nettsiden jeg laster ned mest fra.
  2. Nå er det bare barneporno sider som er sperret, og hvis de blokkerer nedlastningssider sier de egentlig at nedlasting og pedofili er like ille.
  3. Jeg hørte i en diskusjon på radioen at det er egentlig ikke så vanskelige å komme rundt disse sperringene, og hvis disse populære nettsidene blir sperret blir det lettere for nedlastere OG pedofile å finne en vei rundt.
Om ulovlig nedlastning gjør at barneporno forsvinner fra nettet, så skal jeg begynne å kjøpe musikk og filmer. Uheldigvis er det akkurat det motsatte som skjer.

Laster du ned noe? Hvor laster du det ned fra?


Nytt design?

21:41 // 05.nov.2009 // Blogg // design nytt // 13 kommentarer

Jeg har laget meg et nytt design, men vet ikke om jeg skal bytte. Hva synes dere?

colours

Vi var hos legen...

16:06 // 05.nov.2009 // Dagbok // lege sykehus // Ingen kommentarer

... og det viste seg at det mest sannsynlig er på grunn av stress. De fant ikke noen annen grunn, heldigvis! Men om det ikke gir seg over helga, så skal han inn på sykehuset og ta røntgen. Jeg er lettet over at de ikke mener det er noe mer alvorlig, men samtidig blir jeg nok ikke rolig før over helgen.

picture0003

Skrekknatten

11:17 // 05.nov.2009 // Dagbok // smerte lege hjertet // 6 kommentarer

I natt begynte plutselig Kris å puste tungt og sukke. Jeg lurte på hva det var, men han bare gikk ut fra rommet. Da han kom tilbake fortalte han meg at han hadde vondt i brystet. Dette har skjedd tidligere, når han bodde i USA, og det begynte igjen for 2 uker siden. I natt var første gangen at det gjorde så vondt at han kastet opp.

Det kommer i bølger, sier han. Et par ganger om dagen. Jeg er skikkelig nervøs, og jeg fikk såvidt sove i natt. For en liten stund siden fikk jeg endelig overtalt han til å gå til legen, for han ville ikke det engang. Egentlig skulle jeg vært på vei til skolen nå, men jeg vil følge han. Jeg har lyst til å sette meg ned å grine fordi jeg er redd, men det hjelper jo ingenting...

personsufferingfromchestpain287x300

Min nye frisyre

22:24 // 04.nov.2009 // Dagbok // frisyre hår ny // Én kommentar

Tenkte jeg skulle vise litt bedre bilder av min nye frisyre.
Klærne jeg bestillte fra forever 21

16:14 // 03.nov.2009 // Fashion // forever21 frisør klær // Ingen kommentarer

Ooops, jeg glemte visst å legge ut bilde av klerne da jeg fikk de. Men her kommer bildene:


Tights med leopardmønster


Fra venstre: Tights, kjole med glidelås, skjørt, paljettskjørt og en singlet


4 forskjellige topper
Fra venstre: Bukse, singlet, svart halterneck, skjørt og kjole.


Fra venstre: Skjerf, dressjakke, jakke, pysjamas, belte og pelsvest <3


Pelsvesten min, som jeg elsker

Også var jeg hos frisøren og klippet meg i dag. Ikke så stor forandring, og ikke et bra bilde...Lei byggdesign

19:31 // 02.nov.2009 // Dagbok // tannlegen trøtt skole deprimert // Én kommentar

Jeg har funnet ut at ikke byggdesign er noe for meg. Iblant er det artig, men jeg kan ikke diverse materialer, som de tydeligvis forventer at vi kan. Så nå er spørsmålet om jeg skal slutte før eller etter eksamen.

Noe annet jeg har funnet ut er at jeg er deprimert for tiden. Begynner å grine for ingenting, og er veldig vanskelig å bo med. Pappa foreslo vitaminer mot trøttheten min, og jeg håper det hjelper på depresjonen også. Hvis ikke er jeg nå på grensen til å kontakte en psykolog.

depressedwoman

I dag var jeg hos tannlegen. De har fått nye kontorer som så utrolig bra ut, og tannpleieren er morra til ei venninne. Skjønner ikke hvorfor alle har problemer med å gå til tannlegen, det er jo utrolig hyggelig! Etter tannlegen dro jeg på meny og der jobbet Ole-Bjørn. Jeg ble skikkelig overrasket, for hadde ingen idé om at han jobbet der. Var veldig koselig, og vi snakket lenge.

På skolen hadde vi presentasjon av prosjektet, og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger. Det er alltid deilig. Men vi fikk jo selvfølgelig presentert neste prosjekt som skal leveres om 3 uker, jaja...

schooldayphoto
hits