februar 2010

Tips - COLOURlovers

17:03 // 26.feb.2010 // Data og IT // tips colourlover design paletter // 10 kommentarer

Jeg tenkte at jeg ville dele en liten hemmelighet med dere. I blant når jeg skal lage design, så trenger jeg et lite "inspirasjonsdytt". En gang kom jeg over siden COLOURlovers. Den har mønstre og sånn, men det er ikke så viktig. Det jeg liker med siden er at folk verden over kan sette sammen paletter, og dele de med oss andre. Det er enkelt, man bare leter seg frem til paletten man liker. Alternativt kan man finne en farge man liker, og begynne derifra. Når man skal lage design, så står det alle fargekodene man trenger å vite.
Jeg tok meg friheten å finne frem noen av de palettene jeg synes er pene:

Windows 7

18:21 // 25.feb.2010 // Data og IT // windows7 // Ingen kommentarer

I går brukte jeg dagen på å installere Windows 7. Foreløpig er jeg fornøyd, selvom det jeg har brukt mesteparten av tiden på er å få tilbake programmer og dokumenter. Skal skrive mer når jeg har brukt det litt...Unge bloggere

15:42 // 24.feb.2010 // Data og IT // Ingen kommentarer

Jeg ser at det er mange bloggere der ute, og jeg blir egentlig litt skremt. Ikke fordi det er galt å være på internett når man er ung, jeg begynte selv tidlig, men på grunn av alt de legger ut. Det er bilder og informasjon. Det er veldig populært å bruke navnet sitt som bloggnavn, og det er ikke noe galt. Det som er galt er at folk bruker hele navnet sitt og i tillegg legger ut informasjon om hvor de bor. Ei 11 år gammel jente som legger ut fult navn og bosted, kan blogge om at hun skal være hjemme alene en kveld. Det er den informasjonen en pedofil trenger for å finne henne...

Har dere som er under 13 år fortalt foreldrene deres om bloggen deres? For man har faktisk ikke lov å opprette blogg på blogg.no med mindre man er over 13 år eller har tillatelse fra foreldre. Det står i avtalevilkårene for blogg.no, som sikkert ikke så mange har lest.

Nå har jeg egentlig ikke lyst til å skrive så mye mer, fordi jeg kjenner jeg blir bekymret og opprørt. Jeg kan bare be dere som er unge bloggere, til og med dere som er over 13, til å fortelle foreldrene dine om bloggen. Sannsynligheten for at det skal skje dere noe er liten, men den er der. Om foreldrene dine vet hva du skriver på nettet er du tryggere.Hva synes du om unge bloggere? Vet foreldrene dine at du har blogg?

Aruba

13:07 // 22.feb.2010 // Reise // reise aruba ferie karibien // 8 kommentarer

Jeg har funnet et nytt sted å reise til. Siden Kris ikke er så veldig eventyrlysten av seg, har jeg funnet ut at jeg får finne steder å reise til som passer han bedre. Nå har jeg funnet Aruba. Det er en øy i Karibien, som ligger rett over Venezuela. Det er en nederlandsk øy, og det er mange amerikanere som drar dit. Kanskje neste år?

Dagen i dag...

23:44 // 18.feb.2010 // Dagbok // Én kommentar

Det har snødd. Det har snødd. Og det har snødd...

I dag dro jeg til pappa i Arendal for å bli med i lillebroren min sin bursdag. Han fyllte 8 år i går, og skulle feire på bowlinga i dag. Så jeg har bowlet, hengt med gutter som er 12 år yngre enn meg, kjørt i uvær og spist godteri! Awesome!!! Så nå skal jeg sove, tror jeg. Er så spennende å være et sted hvor man ikke trenger å sitte i en bestemt stilling når man skal på nettet, så det kan hende jeg ikke klarer å legge fra meg dataen helt enda. NÅ skal jeg slutte å bable... Peace out!


Jeg innså at jeg er veldig trøtt. Søkte på google etter google. 2 ganger....

Nå er det nok avgifter!

Advarsel: Raseriutbrudd! Les DETTE først...

Skal vi ha flere avgifter? Norge er det dyreste landet å bo i, også skal vi betale mer for å kjøre bil. Vi vet jo ikke om CO2 påvirker naturen enda engang! Jævla dumme politikere! Hvorfor kan vi ikke ha forskere som skal styre landet?!?! Isteden har vi middelaldrene menn som ikke gidder å lese, og som ikke bryr seg, for de betaler ikke for å dra noe sted. De burde komme hit jeg bor i ca ett år, uten bil, så kan de se at de ikke kan øke avgiftene slik. For det er greit for de som bor i Oslo. Kan ta buss og tog, selvom det ikke alltid funker like bra. Men vi som bor litt i utkanten har kanskje 4 busser som går om dagen, og hvis de øker det til 6 kan det ikke erstatte bilen. Vi kan ikke ta tog heller, for man må jo bli henta med bil og bli kjørt i en time for å komme til nærmeste by.

IDIOTISKE POLITIKERE! Jeg flytter snart....Hva mener du?

Summer shoes

10:40 // 17.feb.2010 // Fashion // sko gojane // 20 kommentarer


Alle skoene er fra GoJane.

Hva synes du om disse skoene?

Hva skjedde med ordet "hvilken"?

22:25 // 16.feb.2010 // Annet // hvem hvilken språk // 4 kommentarer

Jeg bare lurer. Hva skjedde med ordet hvilken? For nå driver alle og skriver hvem isteden. "Hvem mobil", "Hvem kjole", "Hvem hvem". Men det heter da virkelig hvilken. Ordet hvem gjelder en person, ikke en gjenstand. Og jeg kjenner jeg blir irritert. For når man vil ha lesere på en blogg må man virkelig kunne skrive riktig norsk. Jeg sier ikke at alt må være riktig, det er lov med skrivefeil iblant. Men når man velger å skrive på fritiden og man gjør det slik at det blir publisert for mange tusen på nettet, så må man skrive riktig.

Og da lurer jeg. Dere som skriver hvem isteden for hvilken, gjør dere sånn på skolen/i arbeidslivet også? Og snakker dere sånn?


Norsk innvandringspolitikk

Nå er jeg så irritert på den norske innvandringspolitikken at jeg bare må få det ut. Det er ikke slik at jeg er imot innvandrere, for jeg ser egentlig på det som en positiv ting. Vi trenger å møte andre mennesker og andre kulturer. Problemet ligger vel egentlig i den norske stat. Ja, det var jo et sjokk...

De som i hovedsak lager trøbbel av invandrerene er muslimer, men selvfølgelig er det andre også. Blant annet har vi jo det muslimske området, Grønland. Sist jeg sjekket var det et norskt område, med norske lover og regler. Også har vi jo han sombruker ytringsfriheten sin til å forsvare drap på homofile (sjekk DB), men klager på at Dagbladet bruker ytringsfriheten sin til å trykke karikaturtegninger av Muhammed. Dobbelmoral er bedre enn ingen moral...

Jeg tror ikke problemet ligger i at innvandrere og nordmenn har forskjellig kultur. Det er rett og slett at de kan gjøre hva de vil å komme unna med det. Og kanskje vi ikke er klare nok i hva som er rett og galt. Her er mine forslag til den norske stat burde gjøre:
  • Før de får oppholdstillatelse skal alle ta norskkurs. Skal de bo i Norge må de kunne snakke norsk.
  • Gjør én i familien noe galt, skal hele familien sendes hjem (til f.eks 10 år etter godtatt oppholdstillatelse). Så får du se om det er verdt å voldta den norske jenta...
  • Før de får oppholdstillatelse skal de lære norske lover og regler, og de skal skrive under på et papir hvor de godtar at de nå er i Norge og her følger vi norske lover og regler.
  • De som ikke vil ta utdanning skal i jobb, med mindre de har noe form for handikap.
I tillegg burde Norge bli litt strengere. Ikke slipp inn så mange innvandrere, og gjør det lettere å sende de tilbake. Selvfølgelig skal de som trenger det, og som oppfører seg, få lov å komme til Norge. Men de som ikke oppfører seg gjør at innvandrere får et ufortjent rykte. De fleste innvandrere bringer med seg positive holdninger og kulturer. Men det er også noen få som ikke gjør det. Hvorfor skal vi nordmenn da betale for å ha de her, når de ender opp med å voldta og banke opp den norske befolkningen?

Kjenner at det hjalp å få det ut. Og jeg må bare fortelle at jeg er ingen form for rassist, og jeg har ikke noe i mot de fleste innvandrere. Det er bare de få, sure, gamle og grinete mannfolkene jeg ikke liker...

Hva mener du om den norske innvandringspolitikken?


Dumme kjæreste!

11:39 // 12.feb.2010 // Dagbok // 5 kommentarer

Alltid skal han spise opp brødet før jeg står opp, sånn at jeg ikke får meg noe frokost. I hate you!


Kristiansand

21:28 // 11.feb.2010 // Dagbok // Én kommentar

I dag har jeg vært i Kristiansand med Helene og pappa. Veldig koselig. Fikk shoppet litt også. I morgen drar jeg til bestemor, så kommer nok ikke til å blogge i helga. See ya!


Et random bilde av meg fra lenge siden. Burde jeg ha brunt hår igjen?

Hvordan lage en animasjon

21:31 // 10.feb.2010 // Data og IT // unfreez animasjon // 9 kommentarer

Jeg tenkte jeg kunne vise dere en enkel måte å lage animasjoner på. Jeg bruker et program kalt UnFREEz, som er gratis. Når man laster det ned pakker man bare ut filen, og så er det bare å dobbelklikke på den utpakkede filen for å åpne programmet.

Det første man begynner med er å finne de bildene man vil bruke. Så kan man redigere de som man vil, om man kan det. Men man må følge 2 punkt:
  1. De må endres slik at alle er i samme størrelse, både i bredde og høyde. Om man bare bruker bilder rett fra kameraet er de ofte tatt i lik størrelse.
  2. Man må lagre filen med endingen .gif


Deretter åpner man UnFREEz og drar filene inn i programmet. Så kan man endre på der det står "frame delay". Der endrer man på hvor fort bildene skal skifte. Jeg har brukt 30. "Loop animation" bestemmer om bildene bare skal vises en gang eller om de skal gå på rundgang. Så er det bare å trykke på "Make animated GIF" og lagre det et sted på dataen. Da får du dette:Eneste negative er at man kan ikke laste opp gif-filer på blogg.no. Jeg laster de opp på ImageShack.

Middag?

14:46 // 10.feb.2010 // Dagbok // middag // Én kommentar

Jeg aner ikke hva jeg skal lage til middag i dag. Må bort på butikken, så jeg finner det vel ut der. Men det må være rimelig og godt. Hmm...


Jeg kjeder meg litt...

Not Always Right

17:31 // 09.feb.2010 // Dagbok // morsomt humor // Én kommentar

Forever21 - Activewear

12:43 // 09.feb.2010 // Fashion // forever21 sportsklær sport klær // 8 kommentarer

Nå ha Forever21 lansert sportsklær. Awesome! Det er billig, i motsetning til i Norge, tøft, og det er nesten så jeg får lyst til å trene. De har til og med yogamatte!

...

11:26 // 09.feb.2010 // Blogg // Ingen kommentarer

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Vil du tjene penger på å blogge?

16:58 // 08.feb.2010 // Blogg // reklame penger // 7 kommentarer

Ida Wulff og Ulrikke Lund klarer ikke å leve det livet de gjør uten å tjene penger på å blogge. De får ikke tilsendt penger i posten, slik som de får andre produkter. Pengene de tjener kommer fra reklame. Og det er jo egentlig ikke så dumt, hvis du tenker litt etter. For det er jo reklame over alt, og spesielt på nettet. Hvorfor skal ikke jeg få lov å tjene penger på å ha reklame på min blogg?

For å få reklame på bloggen må du bli med i et "afflicate" program. Det finnes mange der ute. Blogg.no bruker Google AdSense. Selv bruker jeg EuroAds og TradeDoubler. Etter man har fått reklame på bloggen gjelder det å få folk til å klikke på linkene. Det er den virkelig store utfordringen! Derfor må man finne reklame som passer til innholdet på bloggen. Hvis man finner den riktige reklamen kan man tjene gode summer i løpet av en måned.

På disse sidene blir man bedt om å gi opp kontonummeret sitt. Det er ikke farlig for man kan ikke tappe noens konto bare ved å vite kontonummeret. Dette er seriøse sider med mange brukere. Blogg.no anbefaler jo EuroAds! Man må som regel være over 18 for å kunne registrere seg på disse sidene, men om du er under 18 kan du jo snakke med foreldrene dine og se om de kan ringe for å skaffe deg en avtale.

Vil du prøve med reklame på bloggen?

Blogg.no - Mine erfaringer

14:15 // 08.feb.2010 // Blogg // bloggno anmeldelse // 12 kommentarer

Nå har jeg hatt blogg en stund, og da tenkte jeg det var på tide å lage en liten "anmeldelse" av blogg.no. Jeg kommer til å sammenligne med Wordpress siden det er den andre bloggplatformen jeg har prøvd.

Sånn totalt sett må jeg innrømme at jeg er veldig fornøyd med blogg.no. Det er enkelt og greit å finne rundt. Noe av det jeg liker best er forsiden hvor man kan promotere innlegg, og hovedsiden i kontrollpanelet hvor man kan se om venner har skrevet noen nye innlegg. Selve prossessen med å skrive innlegg er også enkel, og det er lett å sette inn ett eller flere bilder.

Likevel er det visse ting jeg savner. Selve bloggene burde vært bygd opp i php, og ikke html, slik som nå. Da hadde det vært mye lettere å lage endringer på bloggen. Hvis man vil endre noe på siden sin nå, må man gjøre samme endringen i 4 forskjellige dokumenter. Hadde man brukt php kunne man gjort én endring i f.eks header.php. Selvfølgelig ville det blitt litt vanskeligere for den gjennomsnittlige brukeren, men samtidig hadde det kanskje ikke vært behov for så mange endringer.

Man burde også ha muligheten til å lage sider, ikke bare blogginnlegg. Her er f.eks Wordpress geniale. Det er mange brukere som har lyst til å legge til sider hvor de f.eks forteller om seg selv. Når man bare bruker et gammelt blogginnlegg, som nå, virker det egentlig litt småteit.

En annen mulighet som sikkert mange brukere ønsker seg, er å kunne legge til en meny under headeren sin. Det er mange som har dette, men det krever at man skjønner litt html og css. Tenk om man bare kunne hatt en side som "designbyggeren" for å lage en meny, hvor man bare skrev inn linkene og hvor man kunne velge utseende.

Og når jeg er inne på designbyggeren. Jeg lager designet via html/css, men det er mange som bare bruker designbyggeren. Derfor kunne den godt hatt flere muligheter som bredde på siden, bakgrunn på skrift, osv...

Og nå til mitt siste punkt. Hjelp delen av blogg.no er litt dårlig. FAQ'en er utdatert og kunne godt vært mer utfyllende. Forumet eksisterer ikke lenger, og det er litt dumt. Et godt forum kunne sikkert tatt en god del av skuldrene til support. Et sted hvor alle bloggerne kunne løse problemer, dele designs og bli kjent utenom bloggene. Av alle tingene som er negativt med blogg.no, er det et virkelig godt forum jeg savner mest.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med å ha bloggen min på blogg.no, selvom jeg noen ganger skulle ønske det var litt mer avansert. Det at det er reklame gjør meg ikke så mye, for jeg har Firefox med AdBlock, så jeg ser ikke reklamen.

Hva synes du om blogg.no?

Hva skal jeg gjøre neste år?

20:03 // 06.feb.2010 // Dagbok // april studie studere høst zoolog // 15 kommentarer

Herregud! Jeg aner ikke hva jeg vil til høsten. Må jo studere noe, men det er så utrolig mange ting jeg har lyst til. Aller mest har jeg lyst til å bli zoolog, men det kan jo være litt upraktisk med tanke på allergien min. Og hvis jeg virkelig vil, så må jeg jo ta opp biologi, så jeg har da 6 år med studier forran meg. Jeg har jo andre alternativer. Som økonomi og ledelse aktige studier, eller "webdesignprogrammeringgrafikk-ish" studier. Hva med bistandstudie? Det å kunne hjelpe de som trenger det?!?

Jeg vet virkelig ikke, for jeg vil så mye rart. Nå har jeg mange studiekataloger som bare venter på å bli lest, så jeg håper på en åpenbaring. Jeg vil jo ikke studere alt for langt borte heller, for da kommer jeg nesten ikke til å få sett Kris. Har heldigvis til april på å bestemme meg...

Står du forran et stort valg for tiden?

Sko fra USA

16:17 // 04.feb.2010 // Fashion // sko usa // 14 kommentarer

Det er en stund siden jeg kom hjem fra USA, men har jo ikke vist noe av det jeg har kjøpt. Så her er skoene jeg kjøpte når jeg var der borte:


Et par pumps, flip-flops, sandaler, ballerinasko, "$15-UGGS" og 2 par Nike joggesko.
Fantastiske pumps. Kostet bare 12 dollar.


Gleder meg til sommeren slik at jeg kan bruke disse.


Ballerinasko med fjær på tuppen. Må bare holde de unna katten.

Hva synes du om skoene jeg har kjøpt?

Sommer

13:07 // 03.feb.2010 // Dagbok // vinter sommer // 2 kommentarer

Alle blogger om at de savner sommeren for tiden. Jeg forstår det. Vi har mye snø og det frister med varmere vær og mindre klær. Men jeg har en liten beskjed til folket.

Vinteren har så vidt begynt!

De store snøfallene kommer vanligvis i februar. Våren kommer ikke før april, tidligst. Hvis dere går og savner sommeren nå, kommer dere nok til å ta livet av dere, for det er så lang tid igjen. Jeg sier ikke at jeg trives med så mye snø som det er nå, for jeg har problemer med å få kjørt dit jeg vil. Men det har så vidt begynt. La oss heller nyte det!


Glo Minerals

16:10 // 02.feb.2010 // Skjønnhet // glominerals sminke // 22 kommentarer

Når jeg var i USA kjøpte jeg meg Glo Minerals sminke, etter å ha lest veldig mye bra om den. Jeg trodde at det kom til å være en god sminke, men HERREGUD SÅ GOD! Den er fantastisk, og den beste sminken jeg noen gang har prøvd. Den koster jo litt, men det er verdt det. Kris klarer ikke se om jeg går med eller uten sminke når jeg har det på, så den er veldig naturlig.

Jeg er veldig lys i huden så jeg bruker fargen "natural-fair" på pudderet. Her har jeg vist hvordan jeg ser ut med og uten Glo Minerals, se bort i fra håret...Har du prøvd Glo Minerals før?

Pakke i posten fra StrawberryNET.com

14:05 // 02.feb.2010 // Skjønnhet // strawberrynet mascara ny // 16 kommentarer

I dag kom mascaraen min i posten. Gleder meg til å prøve den. Bestillte den på kvelden for en uke siden, og i dag kom den i posten. Det er en Helena Rubinstein mascara som jeg betalte 199,50 for. Betalte ikke noe i frakt eller håndtering. Slapp moms fordi det ble på under 200 kroner. Hvis det hadde vært over 200 kroner hadde det ikke gjort noe, for de sender det som gave. I tillegg fikk jeg en parfymeprøve og et smykke. Jeg skal ihvertfall bestille alt av kosmetikk, hud- og hårprodukter derifra nå!

hits