januar 2010

We Heart It

22:04 // 30.jan.2010 // Bilder // weheartit favoritter // 4 kommentarer

Hvorfor blogger jeg?

11:09 // 30.jan.2010 // Blogg // vurdert konkurranse anmeldelse blogg // 2 kommentarer

Det er vel et spørsmål de fleste spør seg om i løpet av den tiden man blogger. Jeg spør meg selv om det omtrent hver dag. "Herregud, Nora! Hvorfor blogger du? Hvorfor gidder du?"

Jeg har vel et håp, som mange andre, om at det jeg skriver kan bety noe for andre og at det er interessant. Men jeg trenger det også for å få utløp for en del tanker og ideer. Nå som jeg går hjemme alene hele dagen, og vennene mine er alle andre steder i landet, har jeg ikke så mange å snakke med. Da holder bloggen meg sånn nogenlunde fra å bli sinnsyk.

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å endre design på bloggen. En av mine store lidenskaper er webdesign, og jeg synes det er utrolig artig. Til meg selv og andre. Men jeg liker jo også å blogge, ikke bare lage design. Jeg blogger om det som faller meg inn. Om det er mote, politikk eller meg selv bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg har det gøy fordiom.

Andres blogger synes jeg også er spennende. Lese og kommentere. Det er artig å se hva andre tenker og hvordan andre har det. Iblant blir jeg inspirert til å skrive selv, og noen ganger går jeg og tenker på det jeg har lest i lang tid. Jeg håper at folk har det slik med min blogg også. At folk blir inspirert eller tankefulle.

Nå merker jeg at det er på tide å avslutte. Hvorfor vil jeg bli anmeldt og vurdert? Selvom jeg er fornøyd med min egen blogg er det sikkert mange ting som kan endres. Det hadde vært fint å ha en annens syn på det. Og jeg har aldri blitt vurdert før, virker artig...


Dette innlegget er en del av Amalies konkurranse.

Diverse bilder fra 2009

20:34 // 28.jan.2010 // Bilder // afrika 2009 bilder // 19 kommentarer

Etter å ha blitt med i fotokonkurransen (forrige innlegg) fikk jeg lyst til å legge ut litt flere bilder jeg har tatt gjennom året 2009.


Lillebroren min fikk låne venninna mi sitt kamera. Ble et kult bilde, synes jeg.


En impala. Tatt i Ruaha nasjonalpark.


En elefant som drikker, du ser ungen under. Tatt i Ruaha.


En hannløve som spiser en død "wildebeest" (vet ikke hva det heter på norsk). Tatt i Ruaha.


En elefant, tatt i Ruaha.


En løvunge, tatt i Ruaha.


Stranda vi bodde på langs kysten. Rett ved Tanga.


En ape i et tre. Elsker uttrykket<3


De to skjønneste løvene i verden <3


Min kjære katt som jeg fikk i juni.


En blomst som var rett utenfor huset vi bodde i Flordia i påsken.


Min skjønne lillebror som nettopp hadde kastet noe på meg. Se ondskapen i øynene!

Hva synes du om bildene mine?

Fotokonkurranse på Emmieverlasting

19:18 // 28.jan.2010 // Bilder // leopard afrika konkurranse bilde // 2 kommentarer

Jeg er med i en fotokonkurranse på Emmieverlasting. Jeg har valgt at bidraget mitt skal være et av bildene jeg tok i Afrika i sommer, for de er jo litt spesielle. Etter å ha tenkt litt fant jeg ut at jeg vil delta med et bilde av en leopard. De er spesielle for meg, og jeg synes de er fine. Hvis du vil være med i konkurransen, kan du bli det her.Godtesjuk

18:49 // 28.jan.2010 // Dagbok // søtsug godtesjuk godteri // 4 kommentarer

Det er den tiden i måneden, og jeg er så sinnsykt godtesjuk. Kunne spist sjokolade hele tiden. Har ikke så mye annen matlyst heller, så jeg vil egentlig bare stappe i meg sukker. Heldigvis hindrer Kris meg i å kjøpe så mye, men jeg fikk med meg litt godteri fra butikken. Hadde jeg ikke hatt det hadde jeg nok sittet med en skje og en pose sukker nå. Har du noen tips til å bli kvitt søtsuget?
Romantic Spring

19:03 // 27.jan.2010 // Fashion // spring vår romantic romantisk // 9 kommentarer

Min kjære golf

Her den andre dagen, da jeg kom hjem, skulle jeg parkere. Jeg må kjøre nesten helt inn i naboens oppkjørsel for å klare å parkere nå som det er snø. Jeg trillet ganske sakte, og skulle til å stoppe. MEN DA FUNKET IKKE BREMSENE!!! Herregud, så redd jeg ble. Så jeg tråkket hardt på bremsepedalen, og heldigvis stoppet bilen da. Dagen etter fant Kris ut at turbotrykket forsvant også.

I dag fikk vi bilen på verksted. Kris mente at det nok bare var en slange som hadde løsnet, og trodde ikke det ble så dyrt. Verkstedet ringte nettopp. En av slangene har sprukket, 2 glødeplugger er ødelagt (så jeg må skifte 4) og en del lys er gått. I tillegg spurte Kris om de kunne skifte fremdekkene med bakdekkene fordi fremdekkene mine er så slitt. Uten den nye slangen, som har lang leveringstid, kommer det på 2800 kroner. Det er ganske mye for ei fattig og arbeidsledig jente. Jeg betalte nettopp tilbake studielånet for f***.


Dette er ikke min bil, men den er veldig lik. I miss U, Golf <3

Bestilt ny mascara

22:34 // 26.jan.2010 // Skjønnhet // strawberrynet mascara ny // 4 kommentarer

Jeg har nettopp bestilt en ny mascara. Helena Rubensteins Lash Queen Feline Blacks Mascara. Hvorfor? Fordi jeg leste på Silje sin blogg at den er god, og fordi den ser råkul ut. Betalte 200 kroner for den på StrawberryNET.


Gleder meg til den kommer!

Drømmevesken

19:39 // 25.jan.2010 // Fashion // veske miumiu // 15 kommentarer

Jeg elsker denne vesken! Hva synes du?Firefox

15:13 // 25.jan.2010 // Data og IT // firefox nettleser // 5 kommentarer

Etter å ha prøvd en mengde nettlesere, har jeg funnet ut hvilken jeg synes er best. Firefox er en utrolig bra nettleser som er utrolig lett å tilpasse. Man har heller ingen problemer med funksjonene på blogg.no. Det jeg liker best er at man kan utvide med "ekstra programmer". De finner man på addons.mozilla.com. Her er noen av mine favoritter:
  • Adblock Plus - gjør at man ikke ser reklamer på nettet, som f.eks de som er på blogg.no.
  • Personas - gjør at man kan bestemme temaet til Firefox vinduet selv.
  • FlashGot - gjør at man kan laste ned flash på nettet, som f.eks youtube-videoer og spill.
Mange bruker Internett Explorer som nettleser, for den er allerede installert på dataen. Safari er en annen populær nettleser. Jeg anbefaler å bruke den lille tiden det tar for å laste ned Firefox. Den er lett å bruke og samtidig sikker. Ikke tar den så mye ressurser på dataen heller...

Photoshop tips: Actions

18:57 // 24.jan.2010 // Data og IT // actions photoshop // 10 kommentarer

Nå vil jeg gjerne dele et tips med dere i Photoshop. Det er noe som heter "actions". Dette er redigeringer laget på forhånd, slik at når man vil bruke dem er det gjort med et enkelt tastetrykk! Det er noen actions i Photoshop fra før av, men på nettet kan man finne noen skikkelig kule. Man kan bare søke på google, eller så synes jeg at det er mange fine man kan lete seg frem til på deviantART. Man kan også lage sine egne, hvis du for eksempel redigerer bildene dine på samme vis hver gang.

Her har jeg laget et eksempel på bruk av actions. Alle actions'ene er hentet fra denne pakken med actions av Manicho.
Har du noen gang brukt actions i Photoshop? Var dette nyttig?

Go Jane

14:15 // 21.jan.2010 // Butikker // go jane klær butikk // 3 kommentarer

Go Jane er en amerikansk nettbutikk som selger klær, sko og tilbehør. Min favoritt der er sko. Har ikke bestillt noe derifra enda, men har veldig lyst. Det er billige priser, men man må huske om man skal bestille klær der så må man betale moms og tollgebyrer, så det blir litt dyrere.

Oslo i går

13:36 // 21.jan.2010 // Dagbok // johan karl shopping venninner klær // Ingen kommentarer

I dag er jeg helt ødelagt i beina etter å ha gått så mye. Klarer nesten ikke gå. Jeg har også sår etter buksa på innsiden av låra og under magen. Helene dro meg opp og ned Karl Johan et par ganger. Vi var oppe i Bogstadveien slik at vi kunne innom Monki. Vi fikk kjøpt et par ting. Jeg kjøpte 3 topper, en tights og en bukse.

Fikk heldigvis tid til å møte noen kjente når jeg var der. Jeg møtte Karoline, som jeg treffer ganske ofte. Men jeg traff også Ragna, som jeg ikke har truffet siden sommeren. De bor sammen i Oslo, og de har nettopp flyttet inn i en ny leilighet i Oslo, så jeg fikk sett den. Det var utrolig hyggelig å treffe ho igjen, og nå skal ho til Sør-Amerika med ei anna venninne i en måned! Håper bare jeg får sett ho igjen...

Skal egentlig på middag til kjæresten min sin bestekompis etterpå, men jeg vet ikke helt hvordan det skal gå når jeg ikke kan gå. Jaja, finner nok en løsning...


Karl Johan - jeg gikk opp og ned deg i hele går. Har du like vondt som meg?

Morgendagen

22:00 // 19.jan.2010 // Blogg // mentalist oslo pappa helene the tur // 2 kommentarer

I morgen drar jeg til Oslo med pappa og lillesøster Helene. Det er ikke ofte jeg er i Oslo. Har vært der 7-8 ganger i livet (hvis man ikke teller med Gardermoen). Der skal jeg møte Ragna og Karoline, og så skal jeg og Helene shoppe. Pappa skal i et møte (tror jeg), så jeg aner egentlig ikke hvor lenge jeg blir der. Men håper jeg rekker "The Mentalist". Det er genialt!Jeg elsker smykker med dyretema!

19:19 // 19.jan.2010 // Fashion // dyr ringer smykker // 13 kommentarer

Springtime fra forever21

12:48 // 19.jan.2010 // Fashion // forever21 vår mote klær // 15 kommentarer

Her er noen av favorittene mine til våren. Alt er fra forever21. Hva skal du gå med til våren?

Jeg har trent!

21:48 // 18.jan.2010 // Dagbok // trening squash trent // 6 kommentarer

Nå har jeg ikke bevegd meg på mange måneder. Jeg trener vanligvis ikke. Det er dyrt og jeg liker det ikke. Men i dag dro jeg og Kris for å spille squash. Kjempegøy! Vi skal prøve å gjøre det litt ofte, så lenge vi klarer å få økonomien til å strekke til.


Jeg kommer til å være støl i armen i morgen...

Nytt design

14:39 // 18.jan.2010 // Blogg // skinn design nytt rosa krokodille // 11 kommentarer

Nok en gang har jeg laget et nytt design. Liker det og det er rosa, men kjenner jeg meg selv rett bytter jeg nok snart...Ja, jeg lever

20:57 // 17.jan.2010 // Dagbok // Ingen kommentarer

Okay, blogging er jeg ikke så flink til å gjøre ofte. MEN til mitt forsvar så har jeg ikke hatt internett siden jeg kom hjem. Dro ned på jobben til Kris for å betale en regning og lånet fra lånekassen. Det å bli 40 000 kroner fattigere på en dag er kjipt! Så her i går fant jeg ut at internettet er tilbake. Har ikke noe å si uansett da, men tenkte at i morgen (lover ingenting) skal jeg begynne å blogge litt mer. Vise hva jeg kjøpte i USA og sånn...

Nå, derimot, venter oppvasken på meg. Om noen skulle ha lyst å gi meg en smal oppvaskmaskin får dere lov til det...


Gjerne denne....

Hjemme fra Florida

22:14 // 09.jan.2010 // Reise // 2 kommentarer

På formidagen i går landet vi på Gardermoen. Flyturen hjem gikk greit, men jeg sov ikke noe. Fikk kuldesjokk da vi kom ut. KALDT! Da vi kom hjem var Karoline og Ruben der, og de hadde laget mat til oss. Sov dårlig i natt også. Skal skrive mer en annen dag, kanskje i morgen...
hits