Norsk innvandringspolitikk

Nå er jeg så irritert på den norske innvandringspolitikken at jeg bare må få det ut. Det er ikke slik at jeg er imot innvandrere, for jeg ser egentlig på det som en positiv ting. Vi trenger å møte andre mennesker og andre kulturer. Problemet ligger vel egentlig i den norske stat. Ja, det var jo et sjokk...

De som i hovedsak lager trøbbel av invandrerene er muslimer, men selvfølgelig er det andre også. Blant annet har vi jo det muslimske området, Grønland. Sist jeg sjekket var det et norskt område, med norske lover og regler. Også har vi jo han sombruker ytringsfriheten sin til å forsvare drap på homofile (sjekk DB), men klager på at Dagbladet bruker ytringsfriheten sin til å trykke karikaturtegninger av Muhammed. Dobbelmoral er bedre enn ingen moral...

Jeg tror ikke problemet ligger i at innvandrere og nordmenn har forskjellig kultur. Det er rett og slett at de kan gjøre hva de vil å komme unna med det. Og kanskje vi ikke er klare nok i hva som er rett og galt. Her er mine forslag til den norske stat burde gjøre:
  • Før de får oppholdstillatelse skal alle ta norskkurs. Skal de bo i Norge må de kunne snakke norsk.
  • Gjør én i familien noe galt, skal hele familien sendes hjem (til f.eks 10 år etter godtatt oppholdstillatelse). Så får du se om det er verdt å voldta den norske jenta...
  • Før de får oppholdstillatelse skal de lære norske lover og regler, og de skal skrive under på et papir hvor de godtar at de nå er i Norge og her følger vi norske lover og regler.
  • De som ikke vil ta utdanning skal i jobb, med mindre de har noe form for handikap.
I tillegg burde Norge bli litt strengere. Ikke slipp inn så mange innvandrere, og gjør det lettere å sende de tilbake. Selvfølgelig skal de som trenger det, og som oppfører seg, få lov å komme til Norge. Men de som ikke oppfører seg gjør at innvandrere får et ufortjent rykte. De fleste innvandrere bringer med seg positive holdninger og kulturer. Men det er også noen få som ikke gjør det. Hvorfor skal vi nordmenn da betale for å ha de her, når de ender opp med å voldta og banke opp den norske befolkningen?

Kjenner at det hjalp å få det ut. Og jeg må bare fortelle at jeg er ingen form for rassist, og jeg har ikke noe i mot de fleste innvandrere. Det er bare de få, sure, gamle og grinete mannfolkene jeg ikke liker...

Hva mener du om den norske innvandringspolitikken?


Kommentarer

marthe

16.feb.2010 kl.09:47

hei, fin blogg, liker designet ditt :)

ha en fortsatt fin tirsdag da :DDD
Linda

16.feb.2010 kl.10:04

Jeg er ikke helt enig i at hele familien skal straffes om en gjør noe galt. Hver og en person i en familie bygger seg et nettverk, begynner på skole og får venner, og da skal ikke alle straffes om f.eks en storebror ikke har lyst til å innfinne seg med de norske lovene. Det hadde da ikke vært riktig å sende hele familien din i fengsel om din far, mor eller et søsken av deg hadde brutt loven?

Jeg tror ikke språket er noe problem heller. Hvor skal Norge finne midler til norskkurs til alle, før de i det hele tatt kommer inn i landet? De fleste lærer norsk gjennom skole, barnehage og jobb uansett. Dessuten ville ikke Norge kostet på norskkurs til alle om hele familier skulle sendes ut igjen dersom noen gjorde noe galt! Ting henger ikke helt sammen her.

Men jeg er enig i at noe burde strammes inn her i Norge : )
Gladlaks

16.feb.2010 kl.12:32

Jeg er sterkt uenig i ditt standpunkt om å sende innvandrere tilbake til opprinnelseslandet sitt.

Ved å lese mellom linjene i innlegget ditt høres det ut som om du er imot sure, kriminelle menn generelt. Det er mange nordmenn som passer til denne beskrivelsen.

Jeg syns alle som begår en kriminell handling skal få den samme sanksjonen. Og landsforvis er ingen egnet straff - hvordan skal verden gå fremover dersom vi bare skyver problemene våres foran oss?
Frederic Bodin

16.feb.2010 kl.19:14

Jeg er helt enig i det meste her, ja ^^
© MEA

16.feb.2010 kl.19:29

Enig med deg her.

www.M3AA.blogg.no - Filming og videoer. Hva slags videoer/kategorier ønsker du fra meg?
<3 martinebugge

16.feb.2010 kl.19:31

problemet er bare at særlig muslimer KLARER ikke følge norske lover og regler, nå sier de at vi skal vente oss et terrorangrep på grunn av karikaturtegningene, de sier de eier grønland, at homser burde drepes og at norske jenter bør bli voldtatt i korte skjørt. SEND DEM HJEM :)
Ingvild flytter til Moss

16.feb.2010 kl.19:34

jeg er helt enig med deg : )
ingrid

16.feb.2010 kl.19:38

helt enig, klarer de ikke oppføre seg må de få en straff som svir. de er vel glad i familien sin, og burde klare å holde seg til norske lover for å spare dem for utvisning. når de har lært våre lover, så klart. du har utrolig gode synspunkt ser jeg :D

gladlaks: - hvordan skal verden gå fremover dersom vi bare skyver problemene våres foran oss? nå har det seg sånn at det er ikke våre problemer, det er deres problemer som vi prøver å løse. så ingen skade skjedd om vi sender dem tilbake, det er deres problem vettu ;) bare måtte
Julie (:

16.feb.2010 kl.19:40

fint bilde :)

fin blogg

www.juulieas.blogg.no
aleksandra

16.feb.2010 kl.19:41

Jeg mener at nordmenn burde lære seg litt fra andre kulturer. Fiskeboller og julebrus blir altfor kjedelig i lengden!
Marita

16.feb.2010 kl.19:46

Hei, kjempe fin blogg !

Besøk min :) www.mdee.blogg.no
JennyWiklund

16.feb.2010 kl.21:04

Utrolig søt blogg! :)
Katharina

16.feb.2010 kl.21:41

sv; jo tusen takk :) Skjønner jo at det er litt sjokk for noen ja ;)

Ja, det er litt vanskelig når han er borte, men sinnsykt godt å få ham hjem igjen :)Men ellers har jeg det fint. Første halvår var verst, både det at han reiste og litt andre ting som skjedde, men nå ser jeg veldig lyst på det :) Skal jo til Afrika i tre uker og deretter til Tsjekkia med klassen ;) også kommer Morten hjem igjen! :)

Hvordan går det med deg da? :)
CathrinexCandyCane

17.feb.2010 kl.22:07

Jeg synes ikke at hele familien skal straffes, hva har de gjort galt? Eller jeg synes ikke noen skal bli kastet ut av landet i det hele tatt, hvis man gjør noe galt i Norge så får man ta straffen i Norge. Utlenningene lærer jo språket gjennom barnehager, jobb, skole og andre ting. Jeg synes ikke norsk kurs er nødvendig, men det er bra for dem som har lyst til det da. ;)

Det er også mangemange sure og gretne nordmenn, har bare møtt de jeg...
Nora

17.feb.2010 kl.22:16

CathrinexCandyCane: Ja, det er mange sure og gretne nordmenn også. De burde bli sendt til Island.

Poenget med å sende ut hele familien er at for de fleste innvandrere betyr familien aller mest. Dermed burde de tenke over om det virkelig er verdt å gjøre noe galt. Kunne f.eks vært at de ble sendt tilbake hvis personen begår 3 lovbrudd. Fengsel i Norge er jo ingen straff. De får penger, bor bra og kan ta utdanning...
CathrinexCandyCane

24.feb.2010 kl.23:24

SV; Tenk hvis din onkel eller en kjær venn hadde gjort noe kriminelt. Synes du da de burde sendes til Island? Det blir helt feil for meg, det er jo kjempebra at de kan få utdanningen ogsånn i fengeselet. Da kommmer de seg i hvert fall videre med livet enn å sitte i en stakkarslig celle i Irak eller Iran. Synes straffen skal skje i det landet som personen har begått forbrytelsen. Et eksempel; Hvis for eksempel jeg da, er fra Russland. Synes du jeg skal sone straffen der og ikke det landet som jeg har begått forbrytelsen?
Nora

25.feb.2010 kl.00:39

CathrinexCandyCane: Det er ikke det jeg mener. Jeg mener at hvis du er fra Russland og voldtar norske kvinner gang på gang fordi de ikke kler seg etter det som er akseptabelt i Russland, DA skal du sendes til ditt eget land å straffes der. Alle kan gjøre en feil, og i blant gjør den feilen at man havner i fengsel. MEN hvis man gjør samme feil gang på gang og ikke ser på det som galt, og ikke klarer å tilpasse seg nye lover, regler og normer, da må det jo være noe annet man kan gjøre som kanskje virker. Eller kanskje man ikke passer inn i det nye landet. Hvis jeg hadde flyttet til et muslimsk land, hadde jeg dekket meg til. Hvorfor skal ikke de som kommer hit da tilpasse seg?
CathrinexCandyCane

27.feb.2010 kl.21:10

SV; Jo, det er sant. Jeg er enig at det er forferdelig dumt at det er utlendinger som ikke følger norsk lov. Man burde lære seg å tilpasse seg til samfunnet, men jeg synes fortsatt ikke at noen bør bli kastet ut av landet. ;)
Skriv en ny kommentar


Jeg er ei 20 år gammel jente som har kjæreste og katt i Risør. Nå til høsten skal jeg flytte inn til Oslo for å gå på Bjørknes ett år. Bloggen min handler om alt mulig rart, men det går mye i meg, sminke, mote og blogghjelp.


hits