Tutorial - Lage bloggdesign i Paint

15:28 // 07.nov.2009 // Tutorials // enkelt design paint blogg // 9 kommentarer

Jeg tenkte jeg skulle vise hvordan man kan lage et bloggdesign i Paint, som de fleste har på pc'en sin. Det kan selvfølgelig lages i andre programmer også, for Paint er det simpleste. Jeg må si at det er lenge siden jeg har jobbet med Paint, og dette er ikke et veldig avansert design, men det kan være greit å begynne med.

ferdig
Det ferdige resultatet


Det man trenger:
  • Paint
  • Internettilkobling
  • Noen bilder man vil bruke
  • Kreativitetpaint1

Først begynner jeg med å finne meg noen fine farger jeg vil bruke. Man kan finne paletter på COLOURlovers.com og jeg valgte dette. Så åpner jeg Paint. Der endrer jeg størrelsen på dokumentet ved å dra på firkanten nede i det høyre hjørnet. Jeg lar størrelsen bli 1200x600 px. Man kan se hvilken størrelse det er nede i høyre hjørne.

paint2

Etter det åpner jeg Paint på nytt. Her er ikke størrelsen så viktig enda, for den endrer vi etter vi har satt inn bilder.
paint3
Etter dette finner man seg ett eller flere bilder som man vil ha med i headeren sin. Det er ikke så viktig om fargene passer, for dette skal vi endre på. Vi må også endre størrelsen på headeren, ved å dra nede i dokumentets høyre hjørne. Jeg har valgt størrelsen 950x300 px. Dette kan man jo velge selv. Deretter lagrer man headeren på datamaskinen, f.eks header.png.


paint4
Deretter åpner jeg Paint nok en gang. Nå skal jeg lage bakgrunnen for det området som selve blogginnleggene står. Jeg endrer størrelsen på dokumentet til 950x600. Bredden (det tallet som står først) må være lik som headeren.
paint5
Deretter finner jeg frem paletten jeg har valgt meg. Om man går litt ned på nettsiden finner man fargene separert.
Under hver farge står det HEX: "noen tall" og RGB: "noen tall". HEX er den fargekoden vi skal bruke senere, når vi skal endre stilsettet. Nå skal vi bruke RGB-koden. I Paint dobbeltklikker jeg på en farge i toppen, og da kommer det en dialogboks opp. Der trykker man på "Definer farger" og skriver inn RGB-koden. Deretter trykker man på "Ok".
paint6

Jeg bruker da bøtten til å fylle området med denne fargen.

paint7
Deretter markerer jeg hele området (Ctrl + A) og kopierer det.


paint8
Jeg limer det inn i mitt opprinnelige dokument, og plasserer det innlimte området omtrent midt i dokumentet.

paint9
Så henter jeg en farge fra paletten igjen, på samme måte som forrige gang. Denne gangen velger jeg en mørkere farge, for det skal være bakgrunnen til hele bloggen.
paint10

Deretter fylle jeg denne fargen inn på hver side i mitt opprinnelige dokument.

paint11
I et vanlig bilderedigeringsprogram kan man endre bildet som det passer direkte, men Paint har ikke slike muligheter. Derfor går jeg inn på Picnik.com. Her må man selv se hva man vil gjøre med hederen, men det kan være en fordel å legge til tekst og slik her, slik at man slipper det senere. Etter man er ferdig blir bildet lagret på dataen. Jeg åpner det i Paint og deretter limer jeg den inn i mitt opprinnelige dokument.

paint12

Der legger jeg headeren rett oppå det lyse området, og da mener jeg rett oppå.

paint13
Deretter finner jeg frem et nytt bilde. Dette bør være et bilde av deg, eller som representerer deg, for det skal brukes til å skrive litt om deg selv. Jeg åpner bildet i Paint.
paint14

Jeg endrer størrelsen på bildet til 150x190 px.

paint15

Så endrer jeg størrelsen på dokumentet til samme som bildet (150x190), merker alt (Ctrl + A) og kopierer det).
paint17

Deretter limer jeg det inn på venstre side i det opprinnelige dokumentet. Vi skal legge til tekst, og det er viktig at du markerer at du ikke skal ha hvit bakgrunn bak teksten. Dette gjør man med å trykke der pila viser.paint19


Så legger jeg inn den teksten jeg vil ha ved siden av bildet.
paint20

Så markerer jeg området med bilde og teksten, og så kopierer jeg det inn i et nytt Paint dokument.
paint21

Deretter lagrer jeg dette bildet, som f.eks ommeg.png


Så er det bare å laste bildene opp. Headeren har man jo allerede på dataen et sted, med mindre man endret på den senere i Paint. Da er det bare å gjøre samme som med ommeg.png. Ommeg.png må settes inn i sidebaren på forsiden, innlegg, kategori og arkiv. Eventuelt kan man lage en modul, men det skal ikke jeg forklare nå.

Så er det bare å sette inn bredden, riktige bakrunnsfarger, linkfarger og alt annet man vil endre i stilsettet. Husk at her bruker man HEX-kodene.

Selvfølgelig må man ikke gå gjennom alle trinnene her, og man må ikke sette opp hele designet i Paint. Det er bare jeg som liker å ha en plan og en tegning å gå etter, for jeg synes det er lettere da.

Hva synes du om denne guiden? Skal jeg lage flere?

Kommentarer

ODA KRISTINE

07.nov.2009 kl.15:30

Den var bra, lag flere! :-)

Fin blogg, du hadde.

Komentere min? Takk på forhånd.
fameliciouz

07.nov.2009 kl.15:30

its cool,.. :)
HeidiG.

07.nov.2009 kl.20:27

stilig :D
monia bjørneraas - kamerastylee

07.nov.2009 kl.20:30

fin blogg , moniamaagdalena.blogg.no og id4m0nia.blogg.no :)
Faktiskfantastisk.

07.nov.2009 kl.20:30

Thnks :-D
Camilla :D

07.nov.2009 kl.20:36

Jeg får det aldri fint på paint. Liker bedre Picnic å Picasa :)
Tonje Bjørkå

07.nov.2009 kl.20:37

takk, dette skal jeg prøve ut ;D viste ikke at det gikk an egentlig.

Liker bloggen din: )
Bengin ~ Mote&Glede

07.nov.2009 kl.20:38

Utrolig bra! Takk for tips<3

Lag flere ja :D
Linda Madelen

03.jun.2010 kl.00:29

Utrolig bra, du kan godt lage flere :) Gjerne en hvor du viser hvordan du lagde noe i stil med designet du har nå :)
Skriv en ny kommentar


Jeg er ei 20 år gammel jente som har kjæreste og katt i Risør. Nå til høsten skal jeg flytte inn til Oslo for å gå på Bjørknes ett år. Bloggen min handler om alt mulig rart, men det går mye i meg, sminke, mote og blogghjelp.


hits